Meta'nın popüler video ve fotoğraf paylaşım platformu Instagram, kullanıcı deneyimini artırmak amacıyla yeni bir özellik geliştirdiğini duyurdu. Bu özellikle birlikte artık kullanıcılar, paylaşılan Hikayeler'e yorum yapabilecek.

Instagram, kullanıcıların birbirleriyle daha fazla etkileşime girebilmesini sağlamak için sürekli olarak yenilikler sunuyor. Yeni özellikle kullanıcılar, arkadaşlarının veya takip ettikleri kişilerin Hikayelerine doğrudan yorum bırakabilecek. Bu, kullanıcılar arasında daha derin ve anlık iletişim kurulmasını hedefliyor.

Fotoram 5Vrb

Sınıfa Böcek İlacı Sıkan Öğretmen, Öğrencileri Hastanelik Etti Sınıfa Böcek İlacı Sıkan Öğretmen, Öğrencileri Hastanelik Etti

Ancak Instagram, kullanıcıların bu özelliği isteğe bağlı olarak devre dışı bırakabileceğini de belirtiyor. Bu sayede, kullanıcılar Hikayelerine gelen yorumları tamamen kapatma seçeneğine sahip olacaklar. Meta CEO'su Mark Zuckerberg de bu yeni özelliği desteklemek amacıyla, şirketin kanalında bir ekran görüntüsü yayınladı.

Instagram başkanı Adam Mosseri ise daha önce Hikayeler formatının uygulamanın en popüler özelliklerinden biri olduğunu ve kullanıcılar arasında ana akışa içerik göndermekten daha yaygın olarak kullanıldığını ifade etmişti. Bu yeni yorum özelliğiyle birlikte Hikayeler, Instagram'da kullanıcıların en fazla etkileşim kurduğu alanlardan biri olmaya devam edecek gibi görünüyor.