Sızdırılan maket görüntüleri, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinde beklenen dikey kamera düzeninin devam edeceğini gösteriyor. Diğer yandan, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri ise Apple'ın mevcut tasarım anlayışını korurken, yenilikçi bir özellik olarak "Deklanşör Butonu"nu kullanıcılarına sunacak. 

Deklanşör Butonu

Pro modellerde yer alacak olan Deklanşör Butonu, kamera kullanımını kolaylaştırarak, kullanıcıların anlık fotoğraf çekimlerinde hız ve pratiklik kazanmasını sağlayacak. 

Eylem Butonu Tüm Modellerde Yer Alacak

iPhone 15 Pro serisinde ilk kez karşımıza çıkan ve ses butonunun yerini alan Eylem Butonu, iPhone 16 serisinin tüm modellerinde standart bir özellik olarak yer alacak. 

Pro Modellerde mmWave Anten Yerine Deklanşör Butonu

ABD'de satışa sunulan iPhone'ların Pro modellerinde daha iyi 5G deneyimi sunan mmWave anten teknolojisi bulunuyor. Yeni sızıntılar, bu antenin yerini alacak olan Deklanşör Butonu'nun, ABD'deki iPhone 16 Pro modellerinde iç tasarım değişikliklerine neden olabileceğini işaret ediyor.

YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı

Ekran Boyutlarında Minik Artışlar

Apple'ın ekran boyutlarında yapacağı ufak değişiklikler de maketler aracılığıyla doğrulanmış durumda. iPhone 16 serisinin ekran boyutları şöyle olacak:

  • iPhone 16, 6.1 inç
  • iPhone 16 Pro, 6.3 inç
  • iPhone 16 Plus, 6.7 inç
  • iPhone 16 Pro Plus, 6.9 inç