Güncel

İran'ın Füze Saldırısına Cevap Geliyor! İsrail Hazırlıklara Başladı

İsrail ordusu, 1 Ekim'de gerçekleşen İran'ın füze saldırılarına yanıt olarak İran'a "büyük ve şiddetli" bir askeri operasyon başlatmaya hazırlanıyor

Abone Ol

İsrail ordusunun, 1 Ekim'de İsrail'e gerçekleştirilen füze saldırılarına yanıt olarak İran'a yönelik "büyük ve şiddetli" bir askeri operasyon hazırlığında olduğu bildirildi.

İsrail devlet televizyonu KAN, Haaretz gazetesi ve ordu radyosunun haberlerine göre, İsrail ordusu, İran'ın balistik füze saldırısının ülkesinde önemli hasara yol açmadığını düşünerek, etkili bir karşılık vermek için planlar yapıyor. Haberlere göre, saldırıyı geçiştirme niyetinde olmayan İsrail, sert bir yanıt vermeyi hedefliyor.

Ayrıca, İsrail'in İran karşıtı koalisyondaki diğer ülkelerin de bu saldırıya destek vermesini beklediği vurgulanıyor. Haberlere göre, İsrail, İran sorununu kendi meselesi olarak gören diğer ülkelerden uluslararası destek alıyor.

Bugün üst düzey askeri yetkililerin, ortak ülkelerin temsilcileriyle bir toplantı yaptığı ve bu toplantıda Amerikalıların İran'a yanıt verme konusunda aktif bir rol üstleneceği belirtiliyor.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim'de İsrail'e yönelik onlarca balistik füze ile saldırı düzenlediğini duyurmuştu. Bu saldırının ardından, Tel Aviv başta olmak üzere ülkede sirenler çalmaya başladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı bir video açıklamasında, İran'ın füze saldırısının "büyük bir hata" olduğunu ve bunun bedelini ödeyeceğini ifade etti.