Güncel

İşçi sendikası başkanı: Memurlar için de mücadeleye hazırız..

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, işçi ve memur maaşları arasındaki kıyaslamaların doğru bir yaklaşım olmadığını vurgulayarak, tüm çalışanların emeklerinin eksiksiz olarak karşılığını alması gerektiğini belirtti.

Abone Ol

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, işçi ve memur maaşları arasındaki kıyaslamaların doğru bir yaklaşım olmadığını vurgulayarak, tüm çalışanların emeklerinin eksiksiz olarak karşılığını alması gerektiğini belirtti. Sendika olarak çalışanların haklarının korunması ve adil bir maaş sisteminin oluşturulması için mücadele ettiklerini ifade eden Sert, işçi ve memur arasında dayanışmanın sürdürülmesi ve çalışma barışının korunması gerektiğini vurguladı.

Son dönemde işçi ve memur maaşlarındaki artışlarla birlikte gündeme gelen aylık kıyaslamaların haksız bir şekilde yapıldığını söyleyen Sert, bu tür karşılaştırmaların işçi ve memur arasına nifak sokmaya yönelik olduğunu ifade etti. İşçi ve memurların farklı çalışma koşullarına ve sorumluluklara sahip olduğunu vurgulayan Sert, her iki kesimin de emeklerinin karşılığını eksiksiz olarak alması gerektiğini belirtti.

Sert, maaşların sadece rakamsal olarak değil, çalışanların iş yükü, nitelikleri ve sorumlulukları göz önünde bulundurularak belirlenmesi gerektiğini dile getirdi. Sendikanın amaçlarının adil bir maaş sisteminin oluşturulması ve çalışanların emeklerinin karşılığını alması olduğunu belirten Sert, çalışma hayatında adaletin sağlanması ve çalışanların haklarının korunması için çabaladıklarını söyledi.

Devlet Sert, işçi ve memur arasında ayrım yaratmaya çalışan beyanlara karşı uyarıda bulunarak, çalışma barışının zedelenmemesi ve işçi ile memur arasında dayanışmanın sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Tüm çalışanların haklarının korunması ve adil bir şekilde değerlendirilmesi için mücadele ettiklerini belirten Sert, emek üzerinden yapılan eleştirilerin memurların maaşlarını artırmayacağını ifade etti.

Özellikle sağlık kurumlarında çalışan sağlık emekçilerinin maaşlarının işçi maaşlarıyla kıyaslanmasının yanlış olduğunu belirten Sert, bu tür karşılaştırmaların tüm sağlık emekçilerine zarar verdiğini ve sağlık çalışanlarına yönelik ifadelerin çalışma barışını zedelediğini kaydetti. Emek üzerinden yapılan algılamaları çirkin bulduklarını vurgulayan Sert, bütün çalışanların emekçi olduğunu ve emeğin kutsal olduğunu belirtti.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi