Son zamanlarda piyasalara dair paylaştığı tahminleriyle yatırımcıların yakından takip ettiği isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ABD'den gelecek olan enflasyon verilerini mercek altına alıyor. Son yaptığı açıklamalarında, “Bölgedeki gerginlik, yatırım araçlarına da yansıyor. Döviz kurlarında ise stabil bir durum var. Gümüş ve altın fiyatlarında denge arayışı bulunuyor. ABD'de enflasyon verisi açıklanacak. Yarın önemli bir gün” olduğunu söyleyen uzman isim, bu kez piyasalara ilişkin önemli seviyeleri açıkladı. Üstelik İslam Memiş, her piyasaya tek tek yorumlayıp, yatırımcıyı uyardı. 

POZİTİF YÖNLÜ HAREKETLER BEKLENİYOR

Dolar kurunda seyrin hala yatay olduğunu belirten İslam Memiş, “Dolar kuru 33,54 TL seviyesinde. Yatay ve sakin bir süreç var. Baskılanma sürüyor. Sene sonu için pozitif beklentimiz olduğu için düşüşleri alım fırsatı olarak göreceğim. Bir gerileme gördük dolar endeksinde. Şu anda 102,69 seviyesinde” açıklamasını yaparak, sene sonu için beklenen tahminlerin pozitif yönde olduğuna dikkat çekti. İslam Memiş’ten ons altına yönelik uyarılarda da bulundu.


İSLAM MEMİŞ'TEN 'BEKLEYİN' ÇAĞRISI

Ons altın için ‘yarını bekleyelim’ çağrısını yapan İslam Memiş, değerlendirmelerinde; “Ons altının fiyatı 2 bin 470 dolar seviyesinde. Eğer yüzde 2.9 civarında bir enflasyon açıklanırsa bu kez ABD Merkez Bankası (Fed) eylül ayı itibarıyla faiz indirimlerini fiyatlayacağı için 2 bin 520 dolar direncini test edebilir. Ona göre karar vermek lazım. Yarını bir görelim” şeklinde konuştu. Ons altından sonra gram altını yorumlayan İslam Memiş, önemli seviyelere değindi.

Resmi Gazete'de Yayımlandı: 16 İlin Emniyet Müdürü Değişti Resmi Gazete'de Yayımlandı: 16 İlin Emniyet Müdürü Değişti

'ONS ALTIN NEREYE GRAM ALTIN ORAYA'

Gram altına ilişkin rekorların devam edeceğini yineleyen İslam Memiş, “Serbest piyasalarda gram altında 2 bin 707 TL’ye kadar artış gördük. ABD’deki enflasyon verisinin ardından trend biraz daha ortaya çıkacak. Burada yaşanacak satışlara göre kendine bir yön belirleyecek. Ons altın nereye gram altın da oraya. Gram altın yatırımcısının ons altını takip etmesi şart. Ağustos ayında 2 bin 730 TL seviyesi öngörüm sabit. Korumayı sürdürüyorum. Her ay yeni bir rekor kıran gram altın karşımızda olmaya devam edecek. Yıl sonu öngörümüz 3 bin 3 bin 500 lira aralığı” değerlendirmesinde bulundu. Uzman isim gümüş piyasası için uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi.


ALIM FIRSATI SUNUYOR

Gümüşte düşüşlerin olduğunu belirten İslam Memiş, “Gümüşün gram ve ons fiyatında düşüşler var. Gümüşün gram fiyatı 29,75 TL. Gümüşte, altına oranlar değer kaybı yaşandı. Elinde altın, dolar bulunduran ve gümüş alacak yatırımcının ucuz olduğunu bilmesi gerekiyor” açıklamasıyla gümüşün bir alım fırsatı sunduğuna dikkat çekti.