RTÜK, Ahlaka Aykırı İçeriklerden Dolayı Prime Video ve Netflix'e Para Cezası Kesti RTÜK, Ahlaka Aykırı İçeriklerden Dolayı Prime Video ve Netflix'e Para Cezası Kesti

İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlemiş olduğu saldırıları, dev restoran zinciri McDonald's'ın satış rakamalrına yansıdı. Söz konusu şirket, 2024 yılının ikinci çeyreğinde satışlarında yüzde 1'lik değer kaybetti. 

4 yılın ardından ilk defa görülen bu düşüş satışlarla birlikte kazanç verilerine de olumsuz yansıdı. Şirketin kazancı ikinci çeyrekte 6,49 milyar dolar ile piyasa tahminlerini karşılamadı. Net kar ise yüzde 12 oranında düşmüş oldu.


İKİ ŞİRKETİN DAHA SATIŞ RAKAMLARI DİBE ÇÖKTÜ

İsrail boykotundan dolayı satışları geri çekilden diğer markalar da ünlü kahve zinciri Starbucks ve ABD'li restoran zinciri KFC olarak belirlendi.

Orta Doğu ve Asya ülkelerinde boykot yağmurun tutulan kahve zinciri, 2024 yılının ilk çeyreğinde kazancından boykottan dolayı geri çekilmeler olduğunu belirledi.

Yılın ilk üç ayında gelirleri, yıllık bazda yüzde 2 düşüş sergileyerek 8,6 milyar dolara kadar düşmüş oldu.

Dünyaca ünlü restoran KFC ise Nisan ayında İsrail karşıtı boykotu sonrası Malezya'da 108 şubesinde bir süreliğine faaliyetini durdurdu.