Güncel

İsrail, Bu Kez de Lübnanlıların Telefonlarına Eş Zamanlı Saldırdı! 'Uzak Durun'

İsrail, Lübnan'daki çatışmaların ardından Lübnanlıların telefonlarına eş zamanlı olarak Arapça uyarı mesajları gönderdi

Abone Ol

Hizbullah, liderlerinden Fuad Şükür'ün 30 Temmuz'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından misilleme yapma sözü vermiş ve intikam yeminleri etmişti. Bu tarihten sonra, sınır boyunca süren düşük yoğunluklu çatışmalar giderek arttı. Son haftalarda, Hizbullah’a ait çağrı cihazları ve telsizlerin aynı anda patlaması sonucu birçok üyesinin öldüğü ya da yaralandığı rapor edildi.

20 Eylül'de İsrail, Hizbullah’ın önde gelen komutanlarından İbrahim Akil’i Beyrut'ta hedef alarak düzenlediği hava saldırısında, 15 Hizbullah üyesi ve 30 sivilin ölümüne yol açtı. Buna karşılık Hizbullah, Pazar günü sınırın 50 kilometre derinliğine kadar füze saldırıları yaparak Hayfa'daki stratejik noktalara da saldırılar gerçekleştirdi.

Son olarak, İsrail medyası, ordunun Lübnan'daki yüz binlerce kişiye Arapça mesaj gönderdiğini duyurdu. Bu mesajlarda, "Hizbullah silahlarının bulunduğu bir binadaysanız, bir sonraki uyarıya kadar binalardan uzak durun" uyarısı yapıldığı belirtildi. Bu adım, İsrail'in Lübnan’daki cep telefonu hatlarına erişimi olduğunu gösteriyor.