Güncel

İsrail İçin Çanlar Çalıyor! Kudüs'teki Sığınak Üst Düzey Yetkililer İçin Aktif Hale Getirildi

Kudüs'teki yeraltı sığınağı, İran ve Hizbullah'ın olası misillemelerine karşı Başbakan Netanyahu ve üst düzey yetkililer için aktif hale getirildi.

Abone Ol

Kudüs'teki yeraltı sığınağının, Başbakan Binyamin Netanyahu ve üst düzey yetkilileri İran tehdidinden korumak amacıyla aktif hale getirildiği bildirildi. İsrail'in iç istihbarat servisi Şin Bet, İran ve Hizbullah'ın olası misillemelerine karşı bu sığınağı hazırladı.

Yaklaşık 20 yıl önce inşa edilen ve komuta ile kontrol merkezleri içeren sığınak, İran'ın saldırılarına karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlandı ve Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı karargahına bağlı bulunuyor.

Sığınak, son 10 ayda Gazze'ye yönelik saldırılarda kullanılmadı ve herhangi bir saldırı tehdidi oluştuğunda ilk kez kullanılacağı belirtiliyor. Sığınak hakkında tam konumu veya derinliği hakkında bilgi mevcut değil, ancak sivil koruma amaçlı da kullanılabileceği ifade ediliyor.

İran'ın, Lübnanlı müttefiki Hizbullah ve Hamas'ın, Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tuttuğu ve olası misillemelere karşı İsrail ve ABD'nin alarmda olduğu belirtiliyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran ve Hizbullah'ın 24 ila 48 saat içinde İsrail'e saldırabileceğini aktarmıştı.