Tatil Beldelerinde Masalar Boş Kaldı: Restoranlar İndirim Başlattı Tatil Beldelerinde Masalar Boş Kaldı: Restoranlar İndirim Başlattı

Orta Doğu'da tansiyon yeniden yükseldi. İsrail, İran destekli Husilerin idaresindeki Yemen'e düzenlediği hava saldırısından sonra, komşusu Lübnan'ı da vurdu. İsrail ordusu, Lübnan'ın güney kesimindeki Sur kentine bağlı Adlun beldesine gerçekleştirdiği hava saldırısıyla bölgede şiddetli patlamalar meydana geldi. Bu saldırıda ölü ve yaralıların olduğu, patlama nedeniyle saçılan şarapnellerin çevre köylere kadar ulaştığı bildirildi.

Lübnan haber ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail ordusunun Adlun beldesine gerçekleştirdiği hava saldırısı güçlü patlamalara neden oldu. Bu gelişme, Lübnan Hizbullahı'nın işgal altındaki Golan Tepeleri'ne insansız hava aracıyla düzenlediği ve iki İsrail askerinin yaralandığı saldırı sonrası gerçekleşti.

Yemen'deki saldırıda ise, İsrail savaş uçakları İran destekli Husilerin yönetimindeki Hudeyde Limanı'nı vurdu. Saldırı sonucu Kızıldeniz kıyısındaki limanda güçlü patlamalar meydana geldi ve ölen ile yaralananların olduğu bildirildi. Husiler, İsrail'in bu saldırısı sonrası "İsrail ile savaş başladı. Tel Aviv artık güvenli değil." şeklinde bir açıklama yaptı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Yemen saldırısı sonrası yaptığı açıklamada, "İsrail vatandaşlarının kanının bir bedeli var. Bu, Lübnan'da, Gazze'de, Yemen'de ve diğer yerlerde açıkça ortaya kondu. Bize saldırmaya cesaret ederlerse, sonuç aynı olacaktır." ifadelerini kullandı.