Güncel

İsrail'e İntikam Tehditi Geldi! "Savaş Yeni Bir Aşamaya Girdi"

İsrail'in Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ü öldürmesinin ardından, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, misilleme yapılacağı ve savaşın yeni bir aşamaya geçeceği konusunda uyarıda bulundu.

Abone Ol

İsrail'in Salı günü öldürdüğü Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şükür için bugün bir cenaze töreni düzenlendi.

İran destekli Hizbullah’ın kurucu üyelerinden olan Şükür, 2008'deki İmad Muğniye'nin ölümünden bu yana Hizbullah’ın komuta kademesinde yaşanan en büyük kayıp olarak değerlendiriliyor.

İsrail'in Hamas lideri İsmail Haniye ve Hizbullah komutanı Şükür'ü suikastle öldürmesinin ardından, İran ve bölgedeki müttefik örgütlerin misilleme yapması bekleniyor.

İsrail ordusu, iki gün önce Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Şükür'ü öldürdüğünü duyurdu. Açıklamada, saldırının savaş uçaklarıyla yapıldığı ve Şükür'ün Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın “sağ kolu” olduğu iddia edildi.

Şükür'ün 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'e yönelik saldırıları yönettiği ve 27 Temmuz'daki Mecdel Şems saldırısının sorumlusunun kendisi olduğu öne sürüldü. İsrail basını, Şükür'ün birkaç yıl önce Hizbullah'ın “hassas füze projesi” komutanı olarak atandığını aktardı.

Cenazede konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, diğer ülkeleri İsrail'in Beyrut’a yönelik saldırısına karşılık vermemeleri konusunda uyardı. Nasrallah, Golan Tepeleri'nde 12 kişinin ölümüne yol açan saldırının Hizbullah tarafından yapılmadığını belirterek, "Ölümlere yol açan bir hata yapmış olsaydık, bunu kabul ederdik" dedi.

Nasrallah, İsrail ile savaşın yeni bir aşamaya geçtiğini ve İsrail'in kırmızı çizgileri aşma seviyesini bilmediğini vurguladı. İsrail'in Hizbullah'a vereceği yanıtın savaşın şiddetini belirleyeceğini ifade etti. 

Nasrallah, İsrail kırmızı çizgileri aşsa bile tek çözümün Gazze savaşının sona ermesi olduğunu belirtti. Haniye'nin öldürülmesine “kesinlikle” yanıt verileceğini ve düşmanın bu yanıtı beklemesi gerektiğini söyledi. İntikam vurgusunu tekrar eden Nasrallah, grubun Haniye'nin öldürüldüğü saldırıya “gerçek ve çalışılmış bir yanıt” aradığını ifade etti.