Otomobil alacaklar dikkat! Taşıt kredilerinda son durum Otomobil alacaklar dikkat! Taşıt kredilerinda son durum

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırıları, son 24 saat içinde 40 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesine yol açarak toplam ölüm sayısını 38 bin 193'e çıkardı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıların devam ettiği 276 günde bölgede yaşanan insanlık dramı detaylandırıldı.

766786Image1 0Gdt

Son saldırılarda 75 Filistinlinin yaralandığı belirtilirken, enkaz altında kalan ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu fakat sağlık ekiplerinin ve sivil savunma görevlilerinin erişim engelleriyle karşı karşıya kaldığı ifade edildi. Gazze'deki bina yıkımlarının yüzde 35'e ulaştığı ve hala 10 binden fazla cenazenin enkaz altında olduğu bilgisi de verildi.

The Lancet dergisinde yayımlanan bir makalede ise Gazze'deki ölümlerin gerçek sayısının 186 bini aşabileceği öne sürüldü. Makale, savaşın yarattığı sağlık sorunları ve dolaylı ölümlerin doğrudan ölümlerden 3 ila 15 kat daha fazla olduğunu vurguladı. Ayrıca, bölgedeki tıbbi ve temel ihtiyaçların acil öneme sahip olduğu, ateşkesin sağlanması gerekliliği dile getirildi.

Filistinli sivillerin yoğun saldırılardan kaçarak kuzeye doğru hareket etmeye başladığı bilgisi de haberde yer aldı.