Helal Akreditasyon Kurumundan Köfteci Yusuf'la ilgili açıklama Helal Akreditasyon Kurumundan Köfteci Yusuf'la ilgili açıklama

Orta Doğu'da gerilim yükselirken, İsrail ve İran arasında olası bir misilleme hazırlığı tartışılıyor. Lübnan medyasındaki analizler, ABD'nin İsrail aracılığıyla bölgedeki stratejik haritayı yeniden şekillendirmeye çalıştığını öne sürüyor. Bu bağlamda, İsrail ordusu, ABD tarafından uzun menzilli balistik füzeleri engellemek için kullanılan Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin ülkede konuşlandırıldığını duyurdu.

Aynı zamanda, İsrail'in askeri faaliyetleri Lübnan'da da tepki topluyor. İsrail'e ait iki tank, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü (UNIFIL) üssüne zorla girdi. Bu olayda 15 BM askeri yaralandı. BM yetkilileri, bu durumu "şoke edici bir ihlal" olarak nitelendirirken, İsrail ordusundan bir açıklama talep edildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten UNIFIL güçlerinin çatışma bölgesinden çekilmesi yönünde bir çağrıda bulundu.

Bölgedeki bu gelişmeler, İran ile İsrail arasındaki tansiyonun daha da yükselmesine yol açarken, ABD'nin de bu denkleme dahil olduğu gözlemleniyor.