Güncel

İsrail’in Siber Saldırısı Lübnan’da Binlerce Yaralıya Yol Açtı

İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah iletişim cihazlarına düzenlediği siber saldırıda binlerce kişi yaralandı ve acil kan bağışına ihtiyaç duyuluyor

Abone Ol

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği siber saldırı sonucunda binlerce kişinin telefon ve telsiz cihazları patladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, acil olarak kan bağışı yapılması gerektiğini duyurdu.

Beyrut'ta Hizbullah üyelerinin iletişimde kullandığı telefon ve çağrı cihazlarına yönelik düzenlenen siber saldırıda, cihazlar büyük bir patlama etkisi yaratarak birçok kişiyi yaraladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, yaralılar için acilen kan ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Patlamalar arasında İran’ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani'nin de bulunduğu bazı kişilerin yaralandığı öğrenildi.

Reuters’a göre, Beyrut’un güneyine çok sayıda ambulans sevk edildi ve bölge sakinleri, ilk patlamalardan yaklaşık 30 dakika sonra ek patlamaların meydana geldiğini belirtti.

Bir Hizbullah yetkilisi, bu patlamanın, İsrail ile yaklaşık bir yıl süren karşılıklı saldırılar arasında yaşanan en büyük güvenlik açığı olduğunu ifade etti.

Patlamadan kısa süre önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Mossad direktörüyle görüştüğü iddia edildi. Lübnan Hizbullahı’na yakın kaynaklar, patlamayı İsrail’in sorumluluğunda gördü ve olayın İsrail’in iletişim kanallarını ihlal etmesi nedeniyle meydana geldiğini belirtti.