AKOM’un açıklamasına göre, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava dalgası İstanbul genelinde etkili olacak. Bu süreçte hava sıcaklıklarının 6-8 derece düşeceği tahmin ediliyor. Özellikle pazar günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışlar akşam saatlerine kadar sürecek, vatandaşların sel ve su baskını gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji ayrıca Marmara Bölgesi (Çanakkale hariç), Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Kars ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü fırtınaların beklendiğini belirtti. Akdeniz sahillerinde rüzgarın hızının saatte 40-60 km'ye çıkacağı tahmin ediliyor.

Memur maaşları yoksulluk sınırına yetmiyor: Yüzde 80'i kiraya gidiyor Memur maaşları yoksulluk sınırına yetmiyor: Yüzde 80'i kiraya gidiyor

İstanbul ve Batı Karadeniz kıyılarında yarın öğle saatlerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.