Güncel

İstanbul seçimlerinde tablo tersine döndü! İşte son anket sonuçları

İstanbul yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti, Zafer Partisi ve DEM Parti gibi çeşitli partilerin İstanbul için adaylarını açıklamasıyla seçim yarışı kızışırken, AK Parti ve MHP'nin ortak adayı Murat Kurum ile mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki tablo da tersine döndü. İşte öndeki isim...

Abone Ol

ORC Araştırma tarafından gerçekleştirilen son ankete göre, Murat Kurum oyların %37.7'sini alarak rakipleri arasında öne çıkıyor. Buna karşılık, Ekrem İmamoğlu %36.5 oranında oy alarak ikinci sırada yer alıyor.

Kararsız seçmenler ve diğer partilerin durumu

Ankette, kararsız seçmenlerin oluşturduğu çoğunluk %7.1 oranında oy alarak üçüncü sırada yer alıyor. DEM Parti adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, %6.8'lik oy oranı ile dördüncü sırada kendilerine yer buluyor.

Zafer Partisi ve İYİ Parti arasındaki mücadele

Öte yandan, Ümit Özdağ liderliğindeki Zafer Partisi'nin İstanbul adayı Azmi Karamahmutoğlu, %3.7 oranında oy alarak Meral Akşener'in lideri olduğu İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu'yu (%3.6) geride bıraktı. Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Altınöz ise %2.9 oranında oy alarak sıralamada yer aldı.