Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Ocak'tan itibaren ülke genelinde etkili olacak soğuk havanın İstanbul'u da etkisi altına alacağını duyurdu. Bu soğuk hava dalgası, Sibirya'dan gelen soğuk rüzgarlarla birlikte şehirde kar yağışını beraberinde getirecek.

İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak?

AKOM'un paylaştığı bilgilere göre, soğuk hava 8 Ocak Pazartesi gününden itibaren etkisini gösterecek. Lodosun getirdiği ılık hava 8 Ocak Pazartesi'ye kadar devam edecek, ancak akşam saatlerinden itibaren İstanbul, Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek.

Sibirya kökenli soğuk hava dalgası, hafta ortasında etkisini arttırarak yer yer etkili kar yağışına sebep olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının 5 ila 8 derece azalması ve yağmurun karla karışarak 9 ve 10 Ocak'ta kara dönüşmesi öngörülüyor.

Prof. Dr. Orhan Şen'in açıklamalarına göre, İstanbul'da kar yağışı yoğun olmayabilir. İstanbul'daki kar yağışının az olmasının nedeni, şehirdeki ısı ada etkisi. Ancak, Karadeniz'de etkisi meydana gelirse Marmara'daki kar yağışının daha kuvvetli olabileceği belirtiliyor.

Sürücülere ve Vatandaşlara Uyarılar

Yurt dışı çıkış harcına zam geldi (Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu?) Yurt dışı çıkış harcına zam geldi (Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu?)

Soğuk havanın etkisiyle Türkiye genelinde sıcaklık değerleri eksi 10 derece ile 0 ve 10 derece arasında olacak. Özellikle gece saatlerinde buzlanma riski bulunuyor. Sürücülerin bu duruma dikkat etmeleri ve gerekirse kış lastiği kullanmaları öneriliyor.

Ziraî don ihtimalinin çok yüksek olduğu belirtiliyor. Ankara gibi karasal iklimin hakim olduğu bölgelerde ve İstanbul etrafında denizlerin etkisiyle kuvvetli zirai don riski bulunuyor.

Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da kar kalınlığının 2-3 santim civarında olacağını ifade ederken, genel olarak ülkede kar kalınlığının 1 metreye kadar çıkabileceğini belirtti.