Kış mevsimi yaklaşırken ilk karın müjdesi

İstanbul ve diğer birçok şehir, kasvetli ve soğuk kış günlerine hazırlanırken, bir yandan da **karın beyaz örtüsünün** doğa ile buluşacağı anı bekliyor. Dr. Okan Bozyurt, bu yıl özellikle kasım ayından itibaren Türkiye'nin birçok bölgesinde yağışlı ve soğuk bir kış mevsiminin hakim olacağını belirtti. Ekim ayının ortasından sonra yağışlı bir sistemin ülkemize gireceğini ve Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına neden olabileceğini ifade etti. Özellikle 27-29 Ekim tarihlerinde kuzeyden gelen ciddi bir sistem ile sıcaklıkların hissedilir derecede azalacağı ve belirli şehirlerde mevsimin ilk karının yağabileceği tahmininde bulunuyor.

Kışın etkisi ve karın toprağa faydaları

Kar yağışı, sadece doğal bir olgu olmanın ötesinde, topraklar ve barajlar açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir. Dr. Bozyurt, **karın su tutma kapasitesinin** yüksek olduğunu, eridikçe potansiyel su kaynağı oluşturduğunu ve bu sayede barajlara olumlu etkilerde bulunduğunu vurguladı. Ayrıca karın, havadan amonyak indirme özelliği sayesinde toprakların daha verimli hale gelmesini sağladığını belirtti. Kışın hafiflemesi ve karın yerini yağmurlara bırakmasıyla, beklenen yağışlar özellikle Aralık ayından itibaren İstanbul ve çevresinde kendini göstermeye başlayacak.

Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi

İstanbul için kar yağışı tahminleri

İstanbul’un kışını nasıl geçireceği hakkında da konuşan Dr. Bozyurt, kuzeybatı bölgelerinin bu kış yağışlı geçeceğini öngördü. Ancak İstanbul ve çevresinde Aralık ayına kadar üst seviyede yağışlar beklemediğini, Aralık'tan itibaren yoğun yağışların beklendiğini ifade etti. Ocak ve Şubat aylarında ise deniz etkili kar yağışlarının olabileceğini belirtti. Bu açıklamalar, kış aylarını merakla bekleyen İstanbul sakinleri için bilgi niteliği taşıyor.

Dr. Bozyurt'un tespit ve değerlendirmeleri, özellikle kış mevsimini planlamaya çalışan vatandaşlar, yetkililer ve tarım sektörü açısından değerli bilgiler içeriyor. Önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin üzerinde ya da altında seyreden hava koşulları, bu tür bilimsel açıklamalar sayesinde daha önceden önlem alınmasını ve hazırlıklı olunmasını sağlayabilir. Soğuk kış günleri, olası aksamaları minimuma indirebilmek adına şimdiden alınacak tedbirler ile daha konforlu ve sorunsuz geçirilebilir.