Güncel

İstanbul'da O Tarihten Sonra Sıcaklıklar 5-6 Derece Birden Düşecek

Türkiye'de geçen hafta sağanak yağışlar etkili olmuştu ve barajlarda bir nebze de olsa yükselmeye başlamıştı. Bu hafta ise güneşli bir hava hakim. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için tarih vererek, sıcaklıkların birden düşeceği uyarısında bulundu...

Abone Ol

Geçen hafta sel ve su baskınlarına yol açan sağanak yağışlar bu hafta yerini güneşli havaya bıraktı. Fakat önümüzdeki pazartesiden itibaren ülke genelinde yeniden sıcaklıklar düşecek, yer yer yağışlı havanın tekrar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bugün yurt genelinde yağış beklenmiyor. Yurdun genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda pus ve yer yer sis beklenmekte. Doğu kesimlerde de 2 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in önümüzdeki hafta için İstanbul'lulara uyarıları ise şöyle:

"Bugün Türkiye'de yağış yok sıcaklıklar doğuda 2-3 derece yükselecek. En yakın yağış yarım gün cumartesi İstanbul'un ve Batı Karadeniz'in bölgesi, Kuzey kıyısı, sonra pazartesi daha kuvvetli Marmara ve tüm Karadeniz bölgesi. Pazartesi kuzey bölgelere gelecek yağışla birlikte sıcaklıklar 4-5 derece düşecek. 3 gün sürecek bu soğuk havada İstanbul'da sıcaklık 24 C den 18 C ye düşer. Grip havası dikkat edin. 3 günden sonra tekrar ısınıyor."