İstanbul'da, 6 ilçe belediyesi daha, personel maaş kartlarını yerli kart TROY'a taşıma kararı aldı. Belediyeler ve belediye başkanları, bu geçişin duyurusunu sosyal medya hesapları üzerinden yaptı.

Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, konuyla ilgili paylaşımında, "Mesai arkadaşlarımızın kullanmış olduğu banka kartlarında, Türkiye Ödeme Yöntemi TROY'a geçiyoruz. TROY'a geçmeyi herkese tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bağcılar Belediyesi, TROY'a geçiş kararını sosyal medya hesabından duyurarak, "Bağcılar Belediyesi olarak çalışma arkadaşlarımızın maaş ödemelerini yerli ve milli ödeme sistemimiz TROY karta taşıyoruz." açıklamasında bulundu.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ise, "Mesai arkadaşlarımın kullanmış olduğu maaş kartlarının yerli ve milli TROY ödeme sistemine geçişi için çalışmalara başladık. Hayırlı olsun." paylaşımını yaptı.

Çekmeköy Belediyesi, VakıfBank ve Yapı Kredi Bankası ile görüşmeler sonucunda 1500 kişilik belediye personelinin maaş ödemelerinin TROY'a taşınacağını belirterek, "Katil İsrail'i destekleyen finansal sistemi boykota tüm komşularımızı davet ediyoruz. 'Ne yapabilirim?' diye düşünüyorsanız şimdi tam vakti." ifadelerini kullandı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, TROY sistemine geçtiklerini açıklayarak, "İşgalci İsrail'i destekleyen finansal sistemi boykot ediyor, TROY karta geçiyoruz. Yerliliği ve milliliği desteklemek için attığımız bu önemli adım kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de belediye personelinin banka kartlarını TROY ödeme sistemine geçirdiklerini sosyal medya üzerinden duyurdu.

Daha önce Beykoz, Esenler, Kağıthane, Üsküdar, Sultanbeyli, Sultangazi ve Sancaktepe belediyeleri de personel maaş kartlarının TROY'a taşınması kararı almıştı.