İUP maaşları ne zaman ödenecek?

İŞKUR tarafından yürütülen İşgücü Uyum Programı, işsiz vatandaşların mesleki becerilerini geliştirerek iş gücü piyasasına uyumlarını sağlamak amacıyla uygulanan bir eğitim ve rehberlik programıdır. Bu program sayesinde, okullarda ve KYK yurtlarında çalışan bireyler maaş ödemesi almaktadır. Eylül ayı maaşları ise önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılacak.

İUP maaşı ne kadar oldu?

2024 yılı için İŞKUR tarafından belirlenen maaş ödemesi, katılımcılara sağlanan cep harçlığı olarak günlük 566,73 TL olarak açıklandı. Bu miktar, katılımcıların programda yer aldıkları gün sayısına göre hesaplanmakta ve ilgili ayda çalıştıkları günler baz alınarak maaş ödemesi yapılmaktadır.

E-Sınav Dönemi Başlıyor! ÖSYM Yılda Birden Fazla Sınav Yapmayı Hedefliyor E-Sınav Dönemi Başlıyor! ÖSYM Yılda Birden Fazla Sınav Yapmayı Hedefliyor

Ekim ayında maaşlara zam gelecek

Eylül ayında ödenen maaşların ardından, Ekim ayı itibarıyla maaşlarda artış yapılacağı belirtildi. Yapılan açıklamaya göre, mevcut maaşlar 8 bin TL civarındayken Ekim ayı itibarıyla bu rakamın 12 bin TL seviyesine çıkarılacağı duyuruldu. Zam ile birlikte çalışanlar, daha yüksek bir ödeme alacak.

İşgücü Uyum Programı nedir?

İşgücü Uyum Programı (İUP), işsiz bireylerin iş piyasasına entegrasyonunu kolaylaştırmak amacıyla İŞKUR tarafından yürütülen bir programdır. Bu kapsamda, kursiyerler hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alarak mesleki becerilerini geliştirirler. Aynı zamanda, bu süre zarfında maddi destek sağlanarak işsizlikle mücadelede önemli bir adım atılmaktadır. Program, yalnızca işsiz bireylerin değil, aynı zamanda işverenlerin de ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanmasına yardımcı olur.

Eylül ayı maaşlarının yatmasıyla birlikte, programa katılan vatandaşların cep harçlığı olarak alacağı ödemeler hesaplara yatırılacak. Ekim ayında yapılacak zamla birlikte maaşların daha da artacağı da belirtildi.