CHP heyeti, somut bir iş birliği önerisi sunmadan önce İYİ Parti'nin 81 ilde aday çıkarma kararını gözden geçirip geçirmeyeceğini sordu. Bu durum, İYİ Parti cephesinde eleştirilere neden oldu, özellikle "Genel İdare Kurulu'nda CHP'nin talebine karşı somut ne sunulacak?" sorusu gündemde.

Meral Akşener, görüşmenin ardından kurduğu İstişare Komisyonu'yla toplantı yaptı. Toplantıda, CHP'nin iş birliği önerisi değerlendirildi ve Ankara teşkilatının görüşü alındı. İstanbul il yönetimi de dahil olmak üzere çeşitli düzeylerde yapılan değerlendirmeler, İYİ Parti'nin tutumunu belirlemede etkili olacak.

Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor

İYİ Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde "hür ve müstakil" stratejisi izlediği biliniyor. CHP'nin iş birliği önerisi ise en yetkili karar organı olan Genel İdare Kurulu'nda değerlendirilecek. Önceki ittifaksız seçim kararı alan kurul, bu kez CHP'nin teklifini görüşmek üzere pazartesi günü toplanacak. Kurulun alacağı karar, CHP'ye bildirilecek ve bu gelişme, iki parti arasındaki politikayı belirlemede kritik bir rol oynayacak.