YKS Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı YKS Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

Geçmiş seçimlerde umduğunu bulamayan muhalefet, 2024'teki yerel seçimler için strateji geliştirmeye çalışıyor. CHP'deki 'değişim' çağrıları devam ederken, Millet İttifakı'nın geleceği belirsizlikle dolu. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Bundan sonra size başarılar diliyorum" diyerek yaptığı sürpriz çıkışın ardından yerel seçimlerde 'ortak aday' çıkarılıp çıkarılmayacağı hala belirsiz.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, Tv100'e yaptığı açıklamada, seçimler, yerel seçim ittifakı ve CHP'deki değişim konularını değerlendirdi. Beker, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu ve "Kemal Bey 150 kez aday olsa Tayyip Bey'e karşı kazanamaz" ifadesini kullandı.

"Bu Kez İttifak Yapılacaksa 2019'daki Gibi Olmaz"

Beker, ittifak yapıp yapmama konusunda "Biz ittifak ihtimallerinden bağımsız çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi ve İYİ Parti'nin bugün yerel seçim olsa ve ittifak olmasa, tek başına girse bile yüzde 17-18 civarında oy alacağını öne sürdü.

Beker, "İttifak olmazsa büyükşehirler bu siyasi iklimde kaybedilir" dedi ve ekledi "Bu kez ittifak yapılacaksa 2019'daki gibi olmaz."

"İstanbul'u, İzmir'i CHP Alıyorsa Ankara'yı İYİ Parti Almalı"

Beker, yerel seçim ittifakı ile ilgili ilginç bir iddia ortaya attı: "İstanbul'u, İzmir'i CHP alıyorsa Ankara'yı İYİ Parti almalı ya da bir büyükşehiri CHP alıyorsa metropol ilçelerin yarısını İYİ Parti almalı." Beker, ittifak olmazsa her yerde aday çıkaracaklarını da ifade etti.

"Kemal Bey 150 Kez Aday Olsa Tayyip Bey'e Karşı Kazanamaz"

Beker, son olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirisini sürdürdü ve "Kemal Bey, Türkiye'deki muhalefetin taban oyunu almıştır. Kim aday olsa bu oyu alırdı. Kemal Bey 150 kez aday olsa Tayyip Bey'e karşı kazanamaz. Türkiye Çankaya, Yenimahalle, Beşiktaş, Kadıköy'den ibaret değil" dedi.