İyi Parti, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere ittifaksız bir şekilde katılmaya hazırlanırken, aday adayları için başvuru sürecinin detayları netleşti. Parti yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, resmi başvurular 20 Kasım'da başlayacak.

Aday adaylığı için başvurular, 22 Aralık'a kadar devam edecek. Bu süre zarfında, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliği için aday adayları, öncelikle İyi Parti'nin resmi internet sitesi üzerinden elektronik başvuruda bulunacaklar.

Başvuru formu ve gerekli diğer belgeler, aday adayının seçim bölgesindeki il ya da ilçe başkanlığına teslim edilecek. Başvurular, aday adaylarına verilen 'alındı belgesi' ile tamamlanmış sayılacak.

İyi Parti üyeleri arasında aktif yönetici pozisyonunda bulunanlar, 1 Aralık'a kadar istifa edebilecekler. Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için başvuru ücreti olarak 30 bin TL talep edilecek.

İlçe belediyelerinde aday adayı olmak isteyenlerin başvuru ücretleri, nüfus yoğunluğuna bağlı olarak kademeli bir şekilde belirlendi. Bu ücretler, ilçelerde 2 bin TL'den başlayarak 10 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman? PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman?

Öte yandan, İyi Parti, yüzde 40 ve üzeri engellilerden, gazilerden ve deprem bölgesinden aday adaylığı başvurusu yapanlardan herhangi bir ücret talep etmeyecek. Kadınlar ve 30 yaş altındaki gençler ise başvuru ücretinin yüzde 50'sini ödeyerek aday adayı olabilecekler.