İzmir Körfezi'nde son araştırmalar, su kirliliğinin beklenenden çok daha ciddi boyutlara ulaştığını ortaya koydu. Özellikle amonyak seviyesinin normalin 50 kat üzerinde olduğu tespit edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu durumun evsel ve endüstriyel atıkların yeterince arıtılmadan denize karışmasından kaynaklandığını açıkladı. Yüksek amonyak seviyeleri ve oksijen yetersizliği, bölgede balık ölümlerine ve su kirliliğine neden oluyor. Karşıyaka ve Bayraklı kıyılarında yoğun balık ölümleri gözlemlendi.

Aa 20240909 35603864 35603860 Izmir Ykge

Sağlık Bakanlığı Uyardı: Puf ve Elektronik Sigaralara Karşı Dikkatli Olalım Sağlık Bakanlığı Uyardı: Puf ve Elektronik Sigaralara Karşı Dikkatli Olalım

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şükrü Turan Beşiktepe, körfezde oksijen seviyesinin düşük olduğunu ve son yıllarda özellikle yaz sonu ve sonbahar başında alg patlamasıyla birlikte oksijensizlik problemleri yaşandığını belirtti. Ayrıca körfeze akan derelerin kurumasının bu sorunu daha da kötüleştirdiğini ifade etti. Beşiktepe, kış yağışlarının bölgedeki dinamiklerin yeniden normale dönmesine yardımcı olabileceğini, aksi halde sorunun devam edeceğini söyledi.