Güncel

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay ve Astsubay Alımı Yapacak! İşte Başvuru İçin Gerekli Şartlar

Jandarma Genel Komutanlığı, 2024 yılı için online başvurularla 523 subay ve astsubay alımı yapılacak

Abone Ol

Jandarma Genel Komutanlığı'na subay ve astsubay alımları için başvurular online olarak tamamlanıyor. Adaylar, JSGA PTS internet sitesi üzerinden 523 kadro için alım yapılacak.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) için 283 erkek ve 40 kadın astsubay alımı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi için ise 200 erkek subay alımı yapılacak. İşte subay ve astsubay alımlarının başvuru sürecine dair tüm detaylar:

Başvuru Şartları:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Evli, hamile, çocuklu olmamak veya nikâhsız yaşamamak,

- 1 Ocak 2024 itibarıyla 21 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 2003 ve sonrası doğumlular başvurabilir),

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması,

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki engeli bulunmamak,

- Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nde belirtilen şartları taşımak,

- Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak,

- Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümleri nedeniyle ilişiği kesilenler hariç; askeri okullardan, Emniyet Teşkilatına bağlı okullar ve Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, sivil okullardan çıkarılmamış olmak,

- 2024 Yılı JSGA Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi Başvuru Kılavuzu'ndaki diğer hususlara sahip olmak.

Ayrıca, subay ve astsubay alımları için adayların lise mezunu olması, TYT'de ilk 450.000 aday arasına girmesi gerekiyor. Subay alımlarında ise Eşit Ağırlık (EA) en az 150.000, Sayısal (SAY) en az 150.000, Sözel (SÖZ) en az 30.000 aday arasında yer almak gerekiyor.

Başvurular, 25 Temmuz 2024 tarihine kadar Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) internet adresinden yapılabilir.