Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Doğu Anadolu Fayı'na dikkat çekerek kritik açıklamalarda bulundu. Moriwaki, beklenen depremin 7 büyüklüğünde olma olasılığının bulunduğunu söyledi.

Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Elazığ, Kahramanmaraş ve Hatay'dan Adana ve sonrasında Kıbrıs'a uzandığını ifade ederek, "Kıbrıs'ta 7 büyüklüğünde deprem olma olasılığı yüksek. Kıbrıs bu konuda tehlikeli bölgelerden" dedi. Ayrıca Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis illerine dikkat çeken Moriwaki, bu bölgelerde de deprem riskinin yüksek olduğunu belirtti.

Moriwaki, "Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde 2020 yılında Elazığ depremi, ardından Kahramanmaraş depremi ve geçen sene Hatay depremi gerçekleşti. Bu fay hattı Suriye'ye kadar uzanıyor. Fay hattı üzerinde Bingöl, Muş ve Bitlis Karlıova bölgeleri büyük deprem olma açısından çok tehlikeli. Ayrıca, Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde Adana'dan Kıbrıs'a kadar uzanan bir hat daha var ve bu fay hattı henüz kırılmadığı için şu an riskli görünüyor" dedi.

Elazığ’da Dilenci Operasyonu: Günlük Kazancı Şaşırttı Elazığ’da Dilenci Operasyonu: Günlük Kazancı Şaşırttı

Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Elazığ, Kahramanmaraş ve Hatay'dan Adana ve sonrasında Kıbrıs'a uzandığını belirterek, "Kıbrıs'ta 7 büyüklüğünde deprem olma olasılığı yüksek. Kıbrıs bu konuda tehlikeli bölgelerden. Bu bölgenin birinci derece deprem bölgesi olduğunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.