Kademeli emeklilik düzenlemesine dikkat çeken Karataş, bu sistemin zamanla yumuşatılması gerektiğini belirtti ve "Eninde sonunda bu düzenleme yapılacaktır. Kademeli emeklilikle ilgili bir düzenlemenin gerçekleşeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Açlık Sınırı 20 Bin TL'ye Dayandı Açlık Sınırı 20 Bin TL'ye Dayandı

Kademeli Emeklilik Gündemde Mi?

EYT kapsamına girmeyen çalışanlar, kademeli emeklilik sistemine ilişkin detayları merak ederken, 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişleri olanlar, yaş şartının sigorta tarihine göre yeniden düzenlenmesini ve mevcut 58-60 yaş sınırlamasının kaldırılmasını talep ediyor. Bu talepler doğrultusunda kademeli emeklilik sistemi, birçok çalışan için gündemde kalmaya devam ediyor.

Kademeli emeklilik yasası henüz netleşmemiş olsa da AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilik sisteminde değişiklik yapılacağına dair sinyaller verdi. Güler, "Hem prim miktarını hem yaşı hem de ödenen süreyi dikkate alarak daha adil, dengeli ve sürdürülebilir bir emeklilik sistemi oluşturmalıyız" dedi. SGK Başuzmanı İsa Karakaş da bu konuda açıklamalarda bulundu.

Kademeli Emeklilik Ne Zaman Gelir?

TGRT Haber'e konuşan SGK Uzmanı İsa Karakaş, kademeli emekliliğin mutlaka getirileceğini belirtti. Karakaş, "Kademeli emeklilik eninde sonunda gelecek. Çünkü sosyal güvenlik sistemi bir zincirdir ve EYT ile bu zincir koptu. 17 yıl, 24 yıl gibi büyük farklar kabul edilebilir değil" dedi. Karakaş, bu düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu ve 2027'de bir değişiklik beklediğini sözlerinek ekledi.