Hafta sonu meydana gelen kadın cinayetlerinin ardından biber gazı satışlarında belirgin bir artış gözlemlendi.

Türkiye'de üretilen bir biber gazı markasının yetkili bayisi Erkan Keskin, genellikle kurumlara toplu satış yaptıklarını ancak son hafta sonu bireysel siparişlerin oldukça fazla olduğunu ifade etti.

Semih Çelik'in vahşice katlettiği İkbal Uzuner'in babası konuştu: Kalabalığa doğru yürürken kızımın kafasını gördüm Semih Çelik'in vahşice katlettiği İkbal Uzuner'in babası konuştu: Kalabalığa doğru yürürken kızımın kafasını gördüm

'DAKİKADA BİR SİPARİŞ GELİYORDU' Keskin, Cumartesi gününden itibaren günlük siparişlerinin yaklaşık 30 katı kadar sipariş aldıklarını belirtti. "Cumartesi ve pazar günleri 1000'in üzerinde, hatta 2000'e yakın sipariş aldık. Stokların tükendiğine dair uyarı vermek zorunda kaldık. Siparişler dakikada bir düşüyordu," dedi.

Talebin bu denli artması sonucunda bazı bayilerin fiyatlarını artırdığını vurgulayan Keskin, bu durumu eleştirdi.

'BİBER GAZI ZAMAN KAZANMAK İÇİN KULLANILMALI' Biber gazının sokakta güvenliği artırmada bir nebze fayda sağladığını belirten Keskin, kullanıma dair tavsiyelerde bulundu: "Olası bir tehlikede, saldırganın yüzüne 1-2 saniye sıkılmalı ve hemen güvenli bir yere geçilmelidir. Biber gazı yalnızca zaman kazanmak için kullanılmalıdır," dedi.

'KEŞKE BU KADAR SATIŞ OLMASAYDI' Keskin, yaşanan olaylar sonucunda bu kadar yüksek satışların gerçekleşmiş olmasını istemediğini dile getirerek, "Keşke böyle bir durum olmasaydı ve biz de daha önceki gibi sadece kurumlara satış yapsaydık," dedi.

'DAHA ÇOK KADINA ULAŞABİLMESİNİ İSTEDİK' Bir diğer bayinin yetkilisi, hafta sonu satışlarının iki katına çıktığını belirterek, günde 30-40 adet biber gazı satarken 60-70 sipariş aldıklarını söyledi. Bu süreçte fiyat artışlarına gitmeyerek daha fazla kadının ulaşmasını sağlamak istediklerini vurguladı.

ÜRETİCİ FİRMA: STOK SIKINTISI YAŞADIK, ÜRETİMİ ARTIRDIK En çok tercih edilen biber gazı markasının yetkilisi Merve Güler, bayilere toptan satış yaptıklarını ve özellikle online satışlarda yoğun bir talep aldıklarını söyledi. Planlanandan fazla talep aldıklarını, bu nedenle stok sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Güler, "Keşke böyle olaylar olmasaydı ve bu yoğun talebi yaşamamız gerekmese," dedi.