Beyoğlu Cihangir Ömer Avni Mahallesi'nde kadınlara yönelik saldırı haberleriyle dikkat çeken Divane Cihangir adlı eğlence merkezi, Beyoğlu Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

Kılıçdaroğlu: Akşener dava açacakmış, açsın ne olacak? Kılıçdaroğlu: Akşener dava açacakmış, açsın ne olacak?

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, bu adımın emniyetten gelen yazıya dayanarak güvenlik nedenleriyle atıldığını belirtti. Güney, Beyoğlu'nun kadınların güvenle gezebileceği bir yer olarak kalacağını ve huzur ortamının bozulmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. Ayrıca, bu olayla ilgili duyarlılık gösteren esnaf ve emniyet güçlerine teşekkür etti.

Olay, 3 kadına yönelik fiziksel saldırı ve saç çekme görüntülerinin sosyal medyada yayımlanmasının ardından gündeme geldi. Polis, şüpheliler M.M.D ve V.T.'nin 13 ve 12 suç kaydına sahip olduğunu tespit etti. Şüpheliler, kasten yaralama ve cinsel taciz suçlarıyla adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, eğlence merkezinde kadınların telefonlarını şarj ederken iş yeri çalışanlarıyla çıkan tartışma sonucunda olayın meydana geldiğini belirtti. Görüntülerde darp eden kişilerin M.M.D. ve V.T. olduğunu tespit eden polis, şüphelileri 2 Ağustos 2024 tarihinde gözaltına aldı ve adli makamlara sevk etti.