Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan bir genel tebliğe göre, kamu görevlilerine yapılan fazla ve yersiz ödemelerin takip ve tahsil esasları belirlendi.

Bu kapsamda;

Yanlış ve yersiz ödemeler nedeniyle fazla aylıklar kamu görevlilerinden geri alınacak.


Harcama birimi, fazla ödemenin tespit edildiği tarihten itibaren 15 iş günü içinde bu konuda yetkili birime belgeleri gönderecek.


Yersiz ödemeler, genel hükümlere göre zaman aşımı süresi içinde faiziyle kamu görevlilerinden tahsil edilecek.


Aylıklarını tam olarak alıp ay başından sonra görevinden ayrılanlar için peşin ödenmiş aylığın çalışılmayan süreye ait kısmı geri alınacak.

Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar" Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar"


Kurumlarından aylıksız izinli sayılanların genel sağlık sigortası primleri için kişiler borçlandırılmayacak.


Memuriyeti sona erenlerin genel sağlık sigortası priminin çalışılmayan süreye ait kısmı borç kaydedilerek kamu görevlilerinden tahsil edilecek.


Ayrıca, yurt dışına gönderilen kamu görevlileri için yüklenme senedi ile muteber imzalı müteselsil kefalet senedinin düzenlenmesini içeren başka bir tebliğ de yayımlandı. Bu tebliğde, yurt dışına gönderilen kamu görevlilerinden alınacak senetlere ilişkin usul ve esaslar belirlendi.