Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, toplu sözleşme görüşmeleri çerçevesinde kamu işvereninin sunduğu zam teklifini eleştirerek, beklenen enflasyonun altında bir teklifle masaya gelinmesini anlamlandıramadıklarını belirtti. Kahveci, 25 milyon vatandaşın adil ve hakkaniyetli bir teklif beklediğini söyledi.

Kahveci, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında, kamu işvereninin ikinci teklifini sunacağı toplantı öncesi yaptığı açıklamada, toplu sözleşme görüşmelerinin bugün üçüncü toplantısının gerçekleşeceğini ve bu toplantıda işverenin daha önce sunduğu zam teklifini gözden geçirip geçirmeyeceğini göreceklerini ifade etti.

Kamu-Sen olarak sadece mali haklar değil, diğer taleplerinin de müzakere edilerek sonuca gidilmesi gerektiğini belirten Kahveci, ekonomik şartlara dikkat çekerek akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışların yüzde 100'ü aştığını, vergi ve ceza kalemlerindeki artışları ve ev kiralarının memur maaşını geçtiğini vurguladı.

Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerine değinerek bu tahminlerin gerçekleşme olasılığının düşük olduğunu ifade eden Kahveci, kamu görevlilerinin yaşadığı sorunların temelinde maaş artışlarının hedeflenen enflasyona göre belirlenmesinin bulunduğunu ve gerçeklerden uzak zam tekliflerinin vatandaşların mağduriyetine neden olduğunu belirtti.

Kamu-Sen olarak toplu sözleşme masasına kümülatif yüzde 100,2 zam talebiyle geldiklerini ve kamu işvereninin teklifinin bu taleplere uymadığını ifade eden Kahveci, teklifin gerçeklerle örtüşmediğini ve Merkez Bankası'nın enflasyon tahminleri ile uyuşmadığını dile getirdi.

Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı

Kahveci, kamu işvereninin taleplerine ilişkin bir değerlendirme yapmadığını ve gerçekçi bir teklifin gelmesi için çağrıda bulundu. Ayrıca Kahveci, bu yılın ocak ayında uygulanmaya başlanan refah payının devam etmesi gerektiğini belirtti.

Sonuç olarak, Kahveci 25 milyon vatandaşın adil ve hakkaniyetli bir teklif beklediğini ifade ederek, hedeflenen enflasyonun bile altında yapılan tekliflerin vatandaşları mağdur ettiğini ve gerçekçi bir artış önerisinin sunulması gerektiğini vurguladı.