Güncel

Kamuda 3 gün formülü! Günlük 566 TL verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan yeni işgücü uyum programı, işsizlere kamu kurumlarında tecrübe kazandırmayı ve istihdam dünyasına adım atmalarını sağlamayı amaçlıyor. İşte programın detayları...

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan yeni işgücü uyum programı, işsizlere kamu kurumlarında tecrübe kazandırmayı ve istihdam dünyasına adım atmalarını sağlamayı hedefliyor. Program, haftanın 3 günü kamu kurumlarında çalışma fırsatı sunarken, katılımcılara günlük 566 TL cep harçlığı verilecek.

Programın ilk dört haftasında, haftalık 37,5 saat süreyle meslek edindirme ve kişisel gelişim eğitimleri verilecek. Eğitimlerin ardından katılımcılar, haftada 3 gün, toplam 22,5 saat süreyle kamu kurumlarında çalışma fırsatı bulacaklar. Program süresi en fazla 10 ay olacak.

Ödeme ve Harçlıklar

Katılımcılara günlük net 566,73 TL cep harçlığı ödenecek. SGK primleri, katılım sağlanan günler üzerinden bildirilecek. İzin günlerinde ise cep harçlığı ve sosyal güvenlik prim ödemesi yapılmayacak.

Kimler Başvurabilir?

Programa başvuracak kişilerde aranan şartlar şunlardır:

18 yaşını tamamlamış olmak,
Son bir aydır sigortalı olmamak,
Yaşlılık veya malullük aylığı almamak,
İŞKUR'un aktif işgücü ve işsizlik sigortalarına katılmamış olmak,
Hane gelirinin net asgari ücret veya 4 net asgari ücret arasında olması gerekmektedir.
Eğitim Konuları ve Amacı

Program kapsamında verilecek eğitimler arasında engelli, yaşlı ve hasta bakımına yönelik faaliyetler, çocuk bakım işleri, tarımsal üretim, ağaçlandırma, temizlik, geri dönüşüm, park ve yeşil alanların korunması, biyolojik çeşitlilik, doğal yaşam alanları restorasyonu ve spor-kültür faaliyetleri yer alacak. Programın amacı, katılımcılara çalışma disiplini kazandırmak ve işgücü piyasasına entegrasyonlarını sağlamaktır.

Program, üniversite öğrencileri için de fırsatlar sunacak. Eğitimlerine devam ederken, kamu kurumlarında çalışma tecrübesi kazanabilecekler ve harçlıklarını çıkarabilecekler.

Kamu kurumları, kendi sigortalı personelinin yüzde 30’una kadar bu programda kontenjan talep edebilecekler.