AK Parti’den gelen açıklama, kamuoyunda son dönemde dillendirilen "çalışma saatleri düşürülecek" iddialarına yanıt niteliğinde oldu. AK Partili Güler, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ne kamu ne de özel sektörde çalışma saatlerinin düşürülmesine yönelik bir çalışma yapılmadığını belirtti. Güler, "Öyle bir çalışma söz konusu değil. Gerek haftalık çalışma saatleri gerekse günleri açısından gündemimizde böyle bir çalışma yok." ifadesini kullandı.

Güler ayrıca, pandemi sürecinde bazı sektörler ve meslek gruplarında esnek ve daha kısa süreli çalışma modellerinin gündeme geldiğini hatırlatarak, bu modellerin işveren ve çalışanlar tarafından değerlendirildiğini söyledi. "Sadece belli meslek kollarında ve mesleğin icrası noktasında uzaktan çalışma modeli gibi daha kısa süreli haftalığın belli günlerinde çalışabilecek bazı öneriler ve teklifler var. Ancak mevcut çalışma hayatımız içerisinde haftalık çalışma günleri ve saatleriyle ilgili herhangi bir düzenleme yapılmayacak." dedi.

Meclise gelecek düzenleme, çalışma modellerine yönelik

Ekonomistlerin enflasyon tahmini belli oldu! Ekonomistlerin enflasyon tahmini belli oldu!

AK Partili yetkililer, meclise sunulacak olan yeni düzenlemelerin çalışma saatlerine ilişkin bir değişiklik getirmeyeceğini, sadece çalışma modelleri üzerinde durulacağını belirtti. Uzaktan ve esnek çalışma modellerinin iş hayatına entegre edilmesi planlanıyor. Bu modellerin, özellikle pandemi sonrası dönemde, çalışanların ve işverenlerin taleplerine yanıt verecek şekilde şekillendirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, çalışma saatlerinde herhangi bir azaltma söz konusu olmayacak ancak esnek çalışma koşulları, uzaktan çalışma gibi yeniliklerin iş hayatına dahil edilmesi için yasal düzenlemeler yapılabileceği öngörülüyor. Yetkililer, mevcut düzenlemelerin çalışma saatleri konusunda değişiklik yapmayacağını, bunun yerine iş dünyasında yeni modellerin uygulanabilirliğinin araştırıldığını ifade etti.