Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nin müdür yardımcısı Mahir Çoğaç, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Çayırova'da, Mahir Çoğaç dün sabah saatlerinde okula gitmek için evinden çıktı ve caddede park halinde olan otomobiline bindi. Emniyet kemerini taktığı sırada, caddenin karşısında yaklaşık 1 saattir bekleyen bir kişi, aracın yanına gelerek Çoğaç’ın başına tabanca ile 1 el ateş etti. Çoğaç, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Bakan Yerlikaya'dan Kayseri Olayları ile İlgili Açıklama Bakan Yerlikaya'dan Kayseri Olayları ile İlgili Açıklama

Kocaeli2Jpg 4Z D4 G L5 Jx E I H E Yh X Vr Rg

Olayın ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki takip yaparak saldırgan ve olay sırasında yanında bulunan şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin sorgusu devam ediyor.

Mahir Çoğaç için görev yaptığı Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nin bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene Çoğaç’ın eşi Asiye, çocukları Enes ve Meryem, ailenin yakınları, öğretmenler, öğrenciler ve protokol temsilcileri katıldı. Törende helallik alındı. Ardından Osman Nuri Aksoy Camii’nde kılınan öğle namazının sonrası, Mahir Çoğaç, Akse Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, törenden sonra yaptığı açıklamada, Mahir Çoğaç’ın çok değerli bir eğitimci olduğunu belirterek, cinayetin eğitimle, okulla veya öğrencileriyle hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı. Cinayetin aileler arasındaki husumetten kaynaklandığını düşündüklerini belirtti ve “Hocamızın kendisiyle hiç alakası olmayan bir cinayetle maalesef öldürüldü” dedi. Kaymakam, olayın bir öğrenci-öğretmen cinayeti olmadığını özellikle belirtti.