Güncel

Kar yağışı devam edecek mi? Meteoroloji'den uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, İstanbul ve çevresinde dün akşam başlayan kar yağışının bugün ve yarın da sürmesi bekleniyor. Çarşamba günü hava sıcaklıklarının yükselmesiyle kar yağışının etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Ancak, hafta sonuna doğru yurdun kuzey kesimleri yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girecek.

Abone Ol

Kar Yağışının Yoğunlaşabileceği Bölgeler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Özellikle Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun bazı bölgeleri, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Mersin'in batı kesimlerinde aralıklı yağışlar görülecek.

Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur, Marmara'nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar beklentisi var. İstanbul çevrelerinde, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile Kocaeli'nin kuzeyinde yağışların zaman zaman kuvvetli olması öngörülüyor.

Pus ve Sis Uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Ayrıca bu bölgelerde buzlanma ve don olaylarına dikkat çekiliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmakta.

Hava Durumu Önümüzdeki Günlerde Nasıl Olacak?

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, Çarşamba gününe kadar devam edecek kar yağışının ardından, hava sıcaklıklarının artış göstermesi bekleniyor. Ancak hafta sonuna doğru Türkiye'nin kuzey kesimleri, yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek.