Güncel

Karar Günü Yaklaşıyor! AK Parti'nin İstanbul Adayı Kim Olacak, Hangi Adaylar Öne Çıkıyor?

Ak Parti'nin İstanbul'daki yerel seçim stratejileri üzerine yapılan değerlendirmelerde, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın İstanbul adaylığının güçlü bir şekilde ön plana çıktığı belirtiliyor.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın İstanbul adaylığının güçlü bir şekilde ön plana çıktığı belirtiliyor. Yerlikaya'nın temayül yoklamalarında ve anket sonuçlarında dikkat çektiği, ayrıca uyuşturucu ve suç çetelerine yönelik yaptığı operasyonlarla olumlu bir izlenim bıraktığı ifade ediliyor. Geçmişte adaylık istemeyen Yerlikaya'nın, muhalefetten gelen övgüler ve sosyal medya paylaşımlarıyla artan popülaritesi sebebiyle adaylık düşüncesinde değişiklik olduğu belirtiliyor.

Diğer potansiyel adaylar arasında ise eski Çevre Bakanı Murat Kurum ve Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan öne çıkıyor. Ancak Kurum'un milletvekili olması ve Meclis'teki kritik sandalye dağılımı nedeniyle adaylık ihtimalinin zayıfladığı ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki tercihi olan Karadenizli aday arayışının şu an için geri plana atıldığı, ancak Ergün Turan'ın hala önemli bir seçenek olarak değerlendirildiği kaydediliyor.

AK Parti içinde üst düzey bir yetkili, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada, son dönemlerde Ali Yerlikaya isminin daha fazla dillendirildiğini doğruluyor. Yerlikaya'nın İstanbul'u iyi bilen bir isim olması ve vatandaşlar arasındaki karşılığı sebebiyle diğer adaylara göre birkaç adım önde olduğunu belirtiyor. Parti, İstanbul adayını 7 Ocak veya 15 Ocak'ta açıklamayı planlıyor.