İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi bölümünde, Balıkesir'den gelen bir hasta, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. 64 yaşındaki H.G., karın ağrısı ve şişlik şikayetleriyle başvurduğu hastanede mide kanaması teşhisi konulduktan sonra ileri tedavi için İzmir’e sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde, H.G.'nin karnında 10 kilogram ağırlığında ve 38 santimetre boyunda dev bir tümör olduğu belirlendi.

"Hasta Halsiz, Yorgun ve Kansız Haldeydi"

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, ameliyat süreci hakkında bilgi vererek, "Hastamız karnında ağrı ve şişlik şikayetiyle Balıkesir'den bize geldi. Orada mide kanaması nedeniyle bir tetkik yapılmış ve ileri tedavi için bize yönlendirilmişti. Hasta bize geldiğinde halsiz, yorgun ve kansız bir haldeydi. Hemen tomografisini istedik ve karnında ele gelen bir kitle olduğunu belirledik. Yaklaşık 38x29 santimlik dev bir kitle tespit ettik ve hazırlıklarımızı yaparak hastayı ameliyata aldık," dedi.

"Çok Nadir Görülen Bir Vaka"

Prof. Dr. Dilek, bu tür vakaların tıp literatüründe nadir görüldüğünü vurgulayarak, "Zor bir ameliyattı. Kan teminlerimizle ameliyata girdik. Mideden kaynaklandığını öncesinde düşünmüştük, ancak bu boyutta bir tümörün mideden gelişmesi oldukça nadir," ifadelerini kullandı.

Fotoram 673M

"Kitle Diyafragma ve Dalağa Yapışmıştı, Midenin Tamamını Aldık"

Ameliyatın zorluklarından bahseden Prof. Dr. Dilek, "Kitle, diyafragma ve dalağa yapışmıştı. Diyafragmayla birlikte çıkardık ve midenin tamamını aldık. Bağırsakla yemek borusu arasında yeni bir yol oluşturarak ameliyatımızı tamamladık. Yaklaşık 4 saat süren bir ameliyattı," dedi. Hastanın durumunun şu an iyi olduğunu ve kısa süre içinde taburcu edileceğini belirtti.

Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar" Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar"

Fotoram Ulwk

"Patoloji Sonucu Sayesinde Hasta Tedavisini Alabilecek"

Patoloji laboratuvarına gönderilen kitlenin inceleneceğini belirten Prof. Dr. İzzetiye Ebru Çakır, "Laboratuvarımıza 38x29x13 santimetre boyutlarında, 10 kilo ağırlığında bir kitle geldi. Patoloji sonucu sayesinde hastamız tedavisini alabilecek. Cerrahi olarak çıkartılan tüm materyallerin mutlaka patolojik incelemesinin yapılması gerekmektedir. Bu tip bir batın içi kitle, mide kaynaklı gastrointestinal stromal tümör (GIST) olabileceği gibi, dediferansiye liposarkom gibi diğer mezenkimal tümörler de olabilir," dedi. Patolojik incelemenin yaklaşık 3 hafta süreceğini ifade etti.