Kastamonu'nun Cide ilçesinde, iki şahıs emniyet güçlerine mukavemet göstererek hem silah çekti hem de tehditlerde bulundu. Olay, 24 Eylül'de Cide ilçesi Bartın-İnebolu karayolu üzerinde, polis ekiplerinin bir ihbar üzerine liman bölgesine gitmesiyle başladı. Burada bulunan T.D. ve M.E.D. isimli şahıslar, polislere direnerek arbede çıkardı.

O Sınıfların Ders Saatleri Güncellendi: MEB'den Önemli Açıklama O Sınıfların Ders Saatleri Güncellendi: MEB'den Önemli Açıklama

Olay sırasında, şüphelilerden biri polis ekiplerine silah çekerken, diğeri "seni yazdım" diyerek tehditte bulundu. Arbede sonucunda, 3 polis memuru hafif yaralandı. Olayın ardından gözaltına alınan T.D. ve M.E.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ancak Cumhuriyet savcılığının itirazı üzerine, iki zanlı tekrar gözaltına alındı ve tutuklandı.

İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, polis memurlarının görevlerini engellemeye yönelik cebir ve tehdit eylemlerinde bulundukları belirtildi. Soruşturma çerçevesinde, şüphelilerin 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kemik kırığı oluşacak şekilde kasten yaralama' suçundan tutuklandığı bildirildi.

Olay anı, cep telefonu kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.