Kastamonu'da yaşanan korkunç olayda, uyuşturucu bağımlısı bir kişi annesini rehin alarak iki polis memurunu yaraladı. Yaralı polislerden biri, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Olay, İnönü Mahallesi Afşin Sokak'ta meydana geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen saldırgan, etrafa rastgele ateş açarak olay yerine gelen polis memurlarını hedef aldı. Saldırganın kurşunlarıyla yaralanan iki polis memuru hemen hastaneye kaldırıldı.

Daha sonra evine saklanan saldırgan, annesini rehin aldı. Olay yerine gelen emniyet güçleri ve yetkililer, saldırganı etkisiz hale getirmek için yoğun çaba sarf etti. Kastamonu Vali Yardımcısı Aydın Ergün ve İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, saldırganın ikna edilmesi için bizzat devreye girdiler.

Gazda yüzde 38'lik zam konutlara yüzde 24,4 olarak yansıyacak Gazda yüzde 38'lik zam konutlara yüzde 24,4 olarak yansıyacak

İkna çalışmalarına saldırganın kardeşi de katıldı ve çelik yelek giydirilerek kardeşiyle konuşması sağlandı. Uzun süren çabalar sonucunda, saldırgan etkisiz hale getirildi ve annesi sağ olarak kurtarıldı.

Ne yazık ki yaralı polis memurlarından Ahmet Şahan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Diğer yaralı polis memurunun tedavisi devam ediyor.