Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Tellidere Mahallesi'nde yaşayan Mediha Duru (52), eşinin 14 yıl önce geçirdiği kaza sonucunda çalışamaz hale gelmesi üzerine bir tamirhanede aşçı olarak işe başladı. Ancak kısa sürede sadece aşçılıkla yetinmeyip tamir işlerini öğrenerek usta oldu. Adana'da tek kadın usta olan Duru, tamirhanede egzoz muayenesi, araç bakımı gibi işleri yapmanın yanı sıra araçları da onarıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor

Eşinin kaza sonrası iş hayatına başladığını belirten Duru, "Önceleri aşçılık yaptım, ancak daha sonra tamir işinde kendimi buldum. İşimi severek yapıyorum, müşteriler de memnun. Güler yüzüm ve işimin sağlamlığıyla buradayım" dedi.

Mediha Duru, dükkanda tamir, tadilat, söküm, takım gibi işlerin yanı sıra egzoz tamiri, LPG takma gibi işleri de üstlendiğini belirtti. Gençlere mesleki eğitim vererek onlara yardımcı olduğunu ifade eden Duru, "Öğretmezsek gençlerimiz öğrenemez. Eleman bulmak da zorlaşıyor. Bu yüzden birçok işe koşuyoruz" şeklinde konuştu.

Çalışan kadınlara seslenen Duru, kendi ekmeğini kazanmanın önemine vurgu yaparak, "Kadınlar için yapamaz diye bir şey yok. Herkes çalışabilir. Makinelerle birçok iş kolaylaştı. Herkes çalışmalı" dedi.