Dünya şampiyonu motosiklet yarışçısı ve 2018'de AK Parti'den Sakarya milletvekili seçilen Kenan Sofuoğlu, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına konuk oldu. Sofuoğlu, milletvekili olduktan sonra pişmanlık duyduğunu ve istifa etmek için her yolu denediğini açıkladı.

Sofuoğlu, 5 yıl boyunca sürdürdüğü milletvekilliği görevini, "Hayatımın en büyük hatasıydı" ifadeleriyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak ile yakınlığı olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı beni aradı. 'Bizim için milletvekili olur musun Sakarya’dan?' dedi. 'Efendim, yarışı bırakın dediniz bıraktık, gelin diyorsanız da gelirim ben, siz ne derseniz yaparım' dedim. 'Hayırlı olsun' dedi. Ben kesin bir adaydım” diyerek vekilliğe nasıl başladığını açıkladı.

Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor

Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yarışlara ara verdiğini ifade etti. Ancak parti teşkilatında kimse kendisini hoş karşılamadı ve sürecin zorluklarıyla karşılaştığını söyledi.

Kariyerinin zirvesinde olduğunu ve büyük paralar kazandığını belirten Sofuoğlu, milletvekilliği teklifini kabul etmesinin zorunlu olduğunu hissettiğini söyledi. Ancak sonrasında istifa etmeyi defalarca düşündü ve bunun hayatındaki en büyük hatalardan biri olduğunu itiraf etti.

Altaylı'nın bir daha milletvekilliği yapacak mı sorusuna ise, "Yok ağabey, hayatımdaki en büyük hatalardan biriydi Cumhurbaşkanına orada 'Yaparım' demek. Ama bilseydim biraz milletvekilliği nasıl bir şey... Hayatımın büyük hatasıdır" şeklinde yanıt verdi.