2023-İSG/2 başvuruları alınmaya başlandı 2023-İSG/2 başvuruları alınmaya başlandı

Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir hakkında, Beykoz'da meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı trafik kazası ile ilgili olarak, "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 9 Temmuz'da Kavacık Mahallesi FSM Caddesi'nde meydana gelen kazada, Fatıma Zehra Kınık Demir'in kullandığı araç, Yavuz Selim Öztürk'ün motosikletiyle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle devrilen motosiklet, yolda yürüyen Muammer Kızıl'a çarptı. Motosiklette yolcu olarak bulunan Batın Barlas Çeki ise savrularak beton bariyerlere çarptı. Kazada, Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti, Yavuz Selim Öztürk ve Muammer Kızıl yaralandı.

Kolluk kuvvetlerinin düzenlediği trafik kaza tespit tutanağına göre, Fatıma Zehra Kınık Demir'in kusurlu olduğu belirlendi. Kazada hayatını kaybeden Batın Barlas Çeki'nin otopsi tutanağına göre ölüm sebebi genel beden travması olarak belirtildi. İddianamede, şüphelinin suçlamayı kabul etmediği ve olayda kusurlu olmadığını savunduğu ifade edildi.

Yavuz Selim Öztürk hakkında ayrı bir soruşturma yürütüldüğü belirtilen iddianamede, tüm deliller ve raporlar değerlendirildiğinde, Fatıma Zehra Kınık Demir'in taksirli eylemi sonucu ölüme ve yaralanmaya sebebiyet verdiği kaydedildi. Bu nedenle, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.