Edirne'nin Keşan ilçesinde, aralarında Kaymakam Cemalettin Yılmaz'ın da bulunduğu 11 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Olay, Kaymakam Yılmaz ve beraberindekilerin Kadıköy'de yapılan baraj yolu asfalt kaplama çalışmalarını incelemesi sonrası gerçekleşti.

Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ve Keşan Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi Şafak Uslu, İl Özel İdaresi tarafından Kadıköy'de yapılan baraj yolu asfalt kaplama çalışmalarını incelemek üzere bölgeye gitti. İncelemelerin ardından, Kadıköy Muhtarlığı tarafından Kaymakam Yılmaz ve beraberindekilere tavuk eti içeren bir yemek ikram edildi.

Şanlıurfa'da otomobil kalabalığa daldı: Ölü ve yaralılar var! Şanlıurfa'da otomobil kalabalığa daldı: Ölü ve yaralılar var!

Yemeğin ardından heyet, köyden ayrıldı. Ancak akşam saatlerinde Kaymakam Cemalettin Yılmaz, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşan Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi Şafak Uslu, kaymakamın koruma polisi ve 7 İl Özel İdaresi çalışanı bulantı, kusma ve baş dönmesi şikayetleriyle Keşan Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Gıda zehirlenmesinden şüphelenilen 11 kişi, hemen tedaviye alındı. Tedavileri tamamlanan ve sağlık durumu iyi olan Kaymakam Yılmaz ve diğer 10 kişi, taburcu edildi.

Olayın ardından, Keşan Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yemekten numune aldı ve incelenmek üzere İstanbul'a gönderdi. Gıda zehirlenmesinin kesin nedeni, yapılacak laboratuvar incelemeleri sonucunda belirlenecek.