Eskişehir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alper Yönlüer, son dönemlerde yaygınlaşan ve sahtecilik riski taşıyan kesme altın ticaretini onaylamadıklarını belirterek, bu konuda oda olarak bir karar alabileceklerini ifade etti. 

Kuyumcu esnafının normalde atölyelerde kullanılan kesme altının, halk arasında popüler hale geldiğine dikkat çeken Yönlüer, bu durumun sahtecilik yöntemlerine zemin oluşturduğunu vurguladı. Üzerinde barkod bulunmayan, paketsiz satılan kesme altının güvensiz olduğunu belirten Yönlüer, bu nedenle müşterilere paketli gram altın, Cumhuriyet altını ve çeyrek altını güvenilir kuyumculardan almalarını önerdi.

Bakan Memişoğlu: Önceliğimiz Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Bakan Memişoğlu: Önceliğimiz Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri

Kuyumcuların, sosyal medyada kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulunduğunu ifade eden Yönlüer, müşterilere güvenilir esnaftan alışveriş yapmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, kesme altın konusunda alınacak bir kararın gündemlerinde olduğunu belirten Yönlüer, Türkiye genelinde kesme altının halka alım ve satımının kaldırılmasını düşündüklerini sözlerine ekledi.