Güncel

Kılıçdaroğlu'na 55 il başkanından tam destek geldi!

CHP'nin 55 il başkanı, yaklaşan 38. Olağan Kurultayı öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı. Destek, parti genel merkezinde yapılan toplantının ardından basın toplantısıyla duyuruldu.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 55 il başkanıyla yaptığı toplantının ardından, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol basın toplantısı düzenledi. Erkol, 55 il başkanının 12'sinin toplantıya çevrim içi katıldığını ve hazırlanan metinde tüm il başkanlarının mutabık kaldığını belirtti.

Erkol, partideki yenilenme sürecini Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde devam ettireceklerine inanarak, Genel Başkan'a destek verdiklerini vurguladı. "Toplanan imzalarla, yaklaşık 900 delegenin desteğiyle Kılıçdaroğlu'nun yeniden seçileceğini öngörüyoruz" dedi.

Parti içi yenilenme süreci

Yenilenme sürecinin, örgütlerde başladığını ve genel başkan liderliğinde devam edeceğine olan inancını dile getiren Erkol, "CHP'nin 81 il başkanından 56'sı son bir yıl içerisinde seçilmiş ve yeni örgütleriyle iktidar yürüyüşüne hazırdır. Örgütlerimizin yenilenmesi partimizin itici gücüdür." dedi.

Tüzük kurultayı planlanıyor

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, parti tüzüğünün yenileneceği bilgisini paylaştığını aktaran Erkol, "Tüzük kurultayı, 1 Aralık tarihine kadar gerçekleştirilecek. Gelen teklifler örgütlere iletilecek ve öneriler doğrultusunda tüzük yeni şekliyle benimsenecek" ifadesini kullandı.

İl başkanlarının hedefi net

İl başkanlarının, Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde yerel yönetimleri daha da güçlendirmek ve hizmetleri ülkenin dört bir yanına taşımak olduğunu belirten Erkol, "Kurultay sonrası 81 il başkanı ve örgütleri birleşerek, daha da güçleneceğiz" dedi. Destek metnine, 774 kurultay delegesi dışında, bazı illerden gelen delegelerin de imza attığı bilgisi paylaşıldı.