Güncel

Kiralar kontrolden çıktı...Yüzde 800'lük artış!

Türkiye genelinde barınma sorununun büyüdüğü bir dönemde, yılın ikinci çeyreğinde tatil bölgelerindeki konut kiraları hızla yükseldi.

Abone Ol

Türkiye genelinde barınma sorununun büyüdüğü bir dönemde, yılın ikinci çeyreğinde tatil bölgelerindeki konut kiraları hızla yükseldi. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın verilerine göre, ülke genelinde konut kiralarındaki yıllık değer artışı yüzde 138'e ulaştı. Muğla, Türkiye genelindeki en yüksek metrekare kira fiyatına sahip il oldu. Bu dönemde Muğla'da metrekare konut kira fiyatları 211.89 TL, ortalama kira fiyatı 24 bin 367 TL olarak kaydedildi.

Bodrum, hem yerli hem yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor ancak yüksek talep, burada da kiraların artmasına yol açtı. Bodrum'da 120 metrekarelik bir dairenin kirası ortalama 40 bin 615 TL'ye kadar yükseldi. Milas ve Marmaris gibi diğer turistik bölgelerde de kira artışları yaşandı. Bodrum'da son iki yılda kiralar yüzde 800'e kadar artarken, Muğla genelinde son bir yılda kira artışı yüzde 56 olarak belirlendi.

İstanbul'da kiralık konutlarda metrekare fiyatı ortalama 145 TL'ye çıktı ve 100 metrekare bir konutun kirası ortalama 14 bin 454 TL oldu. Sarıyer'de ortalama kira 35 bin 294 TL, Beşiktaş'ta ortalama kira 32 bin TL, Şile'de 24 bin 150 TL olarak kaydedildi. Antalya'da ise kira fiyatları son bir yılda yüzde 70 artış gösterdi. İzmir'de de konut kiraları yüzde 126 arttı.