KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ın eski danışmanı, Başbakanlık eski özel kalem müdürü, Dışişleri Bakanlığı Tanıtma Dairesi eski müdürü Sabahattin İsmail, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak KKTC'deki en büyük siyonist yatırımı İngiliz vatandaşı David Lewis'in Londra merkezli şirketi tarafından Karpaz'da yapılan"Karpaz Gate Marina"adlı dev yat limanı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Sabahattin İsmail'in sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama;

KKTC'deki en büyük siyonist yatırımı İngiliz vatandaşı David Lewis'in Londra merkezli şirketi tarafından Karpaz'da yapılan"Karpaz Gate Marina"adlı dev yat limanıdır. Hükümet 450 dönümlük araziyi 1990 öncesi Asil Nadir'e çerez parasına kiraladı.

Asil Nadir,Kıbrıs kökenli iş kadını İstanbul'da turizm sektöründe yatırımı olan Sıdıka Atalay'ı da şirketine ortak aldı.Güya"PORT BARBAROS"adlı bir yat limanı yapacaklardı.Ama yapmadılar ve kiraladıkları 450 dönümlük araziyi David Lewis'e 10 milyon dolar hava parasına devrettiler O dönem bu devri onaylamaması için Sahibi olduğum VOLKAN gazetesinde günlerce manşet yaptım onlarca yazı yazdım.

Askeri yetkililer de buna karşı çıktı.Ancak Asil Nadir'in o dönem hükümet üzerindeki büyük etkisi nedeniyle ve dönemin TC hükümetinin buna destek vermesi sonucu devir onaylandı.David Lewis yayınlarım nedeniyle beni dava etti.Duruşmalar başlayacağı günlerde 90 yaşındaki David Lewis öldüğü için dava düştü ve tazminat ödemekten kurtuldum.

David Lewis kira sözleşmesinde 450 dönüm araziye yat limanı, iki hotel, tatil köyü ve sosyal tesisler yapmayı taahhüt etti.Ancak Yat limanı bitince diğer yatırımları yapmak için Yat limanına resmi ülkeye giriş Limanı statüsü verilmesini, kira süresinin 49 yıldan 99 yıla çıkarılmasını ve bölgeye SERBEST BÖLGE statüsü verilmesini şart koştu.

Hafız Vali, 'Hafız Kal' yarışmasında Türkiye birincisi oldu Hafız Vali, 'Hafız Kal' yarışmasında Türkiye birincisi oldu

Yoğun yayınlarım ve askerlerin de karşı çıkması nedeniyle bu dayatmaları kabul edilmedi.O da sözleşmeyi çiğneyerek otel,tatil köyü  ve diğer yatırımları yapmadı.Bölge çok stratejik.Antalya karşısında Türkiye-KKTC arasındaki deniz trafiğini ve İskenderun körfezini kontrol edecek konumda.şimdi İsrailli şirketlerin kurduğu koloni niteliğindeki siteler bu bölgenin etrafında.Yani yat limanı yakınlarında uzun vadede kolonileşme gerçekleşebilir.

Bu konu ciddi şekilde incelenmeli.David Lewis Dünya Siyonist Kongresi tarafından ödüllendirilen ve İsrail 'e yaptığı hizmetler karşılığı olarak İsrail hükümeti tarafından onure edilen biriydi.Bunu tespit edip yayınladım ama siyasiler üzerinde durmadı.kira süresinin 99 yıla çıkarılması ve serbest bölge talebi devlet kontrolü dışına çıkma ve bölgeyi sahiplenme isteğinin kanıtı.Yat limanına gelen yatlar,yolcular ve yükleri mutlaka ciddi Şekilde kontrol altında tutulmalı.

aaaaaaaaaaaaa-1

Her türlü casusluk faaliyetine ve kolonileşmeye uygun bir bölge söz konusu.Bu bölgede İngiliz vatandaşı bir yahudinin bu denli dev bir yatırım yapması KKTC'yi tanımayan İngiltere ve İsrail ile Rum yönetiminin bunu önlemek için hiçbir girişim yapmaması normal değil.Bölge eski Rum toprağı.

Rum yönetimi ile İngiltere eski Rum mülkleri üzerinde yatırım yapılmasına karşı.Ama bu konuda hiç tepki göstermediler.Bölgenin yakınlarında Türkiye deniz üssü yapacak.Bu konuda karar alındı,yer ayrıldı.konuya bu açıdan da bakılmalı Bu paylaşımı okuyan bir arkadaş aşağıdaki fotoğrafta kırmızı işaretli yere de lüks villalar yaptıklarını haber verdi. Uzun zaman oldu bölgeye gitmedim.İlk fırsatta gidip yerinde inceleyeceğim...

ssssssssssssss-1