Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, maddi istekleri devam ettiği ve eşinin cebinden habersiz para aldığı gerekçesiyle eşine karşı boşanma davası açan kocayı haklı buldu. Bu karar, yerel mahkemenin kararını kısmen onadı.

Aile mahkemesi, şiddetli geçimsizlik nedeniyle karşılıklı boşanma davası açan çiftten kocanın başvurusunu kabul ederek, boşanmalarına karar verdi. Mahkeme, kadının maddi isteklerinin devam etmesi ve eşinin cebinden habersiz para alması nedeniyle tam kusurlu kabul edilerek, kocanın boşanma davasının kabulü ile kadının davasının reddine karar verdi. Ayrıca kadının eşine manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Ancak, Yargıtay'ın kararında, kocanın eşini barışma ümidiyle affetmesi veya hoşgörü ile karşılaması gerektiği belirtildi. Bu nedenle kocanın davasının reddi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, kadının koca tarafından atfedilen eylemler dışında başka kusurlu bir davranışının kanıtlanamadığına dikkat çekildi.

Dünya Bankası: KKTC Ekonomisi Yüzde 2,7 Büyüme Bekliyor Dünya Bankası: KKTC Ekonomisi Yüzde 2,7 Büyüme Bekliyor

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Avukat Fırat Bilici, evlilik birliğinin temelden sarsılması durumunda boşanma kararı verilebileceğini belirtti. Bilici, eşin cebinden izinsiz para almanın bu temel sarsılmaya sebep olması halinde boşanma kararı verilebileceğini ifade etti.