Faiz indirimi sonrası emlakçılar harekete geçti

Ziraat Bankası’nın konut kredisi faizlerinde yaptığı indirim, bazı emlakçılar tarafından fırsata çevrildi. Bir gün içerisinde konut fiyatlarına 1,7 milyon TL’yi aşan zamlar yapılması, kamuoyunda büyük tepki topladı. Sosyal medyada hızla yayılan tepkiler üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçerek bu duruma müdahale etti.

1 milyon 750 bin TL’lik artışa 100 bin TL ceza

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Adana’da bir emlakçının konut fiyatını bir günde 1 milyon 750 bin TL artırdığını tespit ettiklerini açıkladı. Gürcan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Ticaret Bakanlığı’nın duruma müdahale ettiğini ve fırsatçılığa asla müsaade edilmeyeceğini belirtti. Söz konusu emlakçıya 100 bin TL idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Açıklamada, emlakçının 7,25 milyon TL olan bir konutun fiyatını kısa sürede 9 milyon TL’ye çıkardığı bilgisi paylaşıldı. Ticaret Bakanlığı, bu gibi fırsatçılık olaylarına karşı denetimlerini artıracağını vurguladı.

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını düşürmüştü

Otomotiv Devleri O Şehrimizde Üretime Başlıyor! 5 Bin Yeni İş İmkanı Otomotiv Devleri O Şehrimizde Üretime Başlıyor! 5 Bin Yeni İş İmkanı

Ziraat Bankası, konut kredisi ürün paketinde faiz indirimine gitmişti. 1-24 ay vade için %3,09, 25-36 ay için %2,99, 37-60 ay için %2,89 ve 61-120 ay için %2,79 oranlarıyla konut kredisi imkânı sunuluyor. Diğer bankalarla kıyaslandığında, konut kredisi faiz oranlarının %3 ile %6,99 arasında değiştiği görülüyor.

Konut kredisiyle ev almak ne kadar maliyetli?

Mevcut faiz oranlarıyla 1 milyon TL kredi çekmek isteyen bir vatandaş, yaklaşık 3,5 milyon TL geri ödeme yapmak zorunda kalıyor. Yani bir ev almak için başvuran vatandaş, kredi nedeniyle 2,5 ev parasını bankaya ödüyor.