Güncel

Konut Kiralama Sürecinde Yeni Düzenleme! Uymayanlara Ceza Var

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira kontratlarının yıl sonuna kadar e-Devlet üzerinden yapılacağını ve bu uygulamanın tüm illerde zorunlu olacağını duyurdu

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira kontratlarının yıl sonuna kadar e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Yılmaz, kira sözleşmelerinin 4 ay içinde e-Devlet üzerinden işlemeye başlayacağını duyurdu.

Yeni uygulama, e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak kira sözleşmelerinin, bölgedeki kira piyasasının hem kiracılar hem de ev sahipleri tarafından görülebilmesini sağlayacak şekilde tasarlandı. Bu sistemin, fahiş kira artışlarının önüne geçilmesine ve tüm belgelerin elektronik imza ile onaylanmasına olanak tanıyacağı belirtildi. Bu düzenlemenin, konut piyasasını daha şeffaf ve güvenilir hale getireceği ifade ediliyor.

Kira sözleşmelerinin Merkezi Takip Sistemi'ne dahil edilmesi, piyasanın şeffaflaşmasına katkı sağlayacak ve kayıt dışı işlemlerin önüne geçecektir. 

Uygulamanın nasıl işleyeceğiyle ilgili olarak, sözleşmelerin doğrudan ev sahibi veya yetkilendirilmiş gayrimenkul danışmanı tarafından e-Devlet üzerinden gerçekleştirileceği, kiracı ve kefillerin de elektronik imza atabilecekleri açıklandı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bu uygulamanın 81 ilde zorunlu olacağını ve ev sahiplerinin bu kurala uymamaları durumunda ceza alacaklarını belirtti.